Klippa thuja i Täby - häckklippnig

Hej. Vi har återigen en beställning med thuja. Det beror på att den här tiden på året är väldigt passande för att ta hand om sina thujor. Idag gör vi ett levande stängsel. Höjd – 2.5 meter. Vi blir tvungna att använda stegar.

I den fuktiga luften finns en ovanlig aromat av thuja. Det har nyligen regnat lite. Vi frågade ägaren hur hon lyckas göra ett sådant vackert levande stängsel som avgränsar den kaklade delen från avslappningszonen.

Stängslet skapades under 7 år. Växterna planterades i en förberedd och gödslad mark, med 50-70 centimeters avstånd mellan varandra. Behövde bara vänta några år och så fick man en sådan vacker, avskild plats för att koppla av!

Men vårt arbete är beskärning av detta buskage. Vi bestämde oss för att klippa thujan under en viss vinkel, på båda sidorna från toppen och göra en krona i full bredd tills botten. Om man jämför med stängslet vid sidan så kommer denna form se ut som en vanlig gran. Detta levande stängsel har vi redan tagit om i ett år. Därför är det inte i ett dåligt skick. Vi utför vårt arbete noggrant och försiktigt.

15 meter av vacker thuja har vi behandlat och fått massor av nöje från det. Av den sköna aromaten och friska luften blev några av oss till och med lite yra. Det är ett underbart jobb och fantastiskt folk. Hit kommer vi komma tillbaka igen.